ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου τα καταστήματά μας τον Δεκαπενταύγουστο θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 : Ανοιχτά
Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 : Κλειστά
Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 : Ανοιχτά

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

 

          Συνάδελφοι,

Εν όψει της αλλαγής τρόπου φύλαξης της Κεντρικής Αγοράς  Αθηνών, παρακαλούμε όπως μέχρι την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017  να γνωρίσετε εγγράφως στα γραφεία του Συνδέσμου, τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σας καθώς και των αυτοκινήτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις σας (φορτηγά και Ι.Χ.), τα οποία θα πρέπει να εισέρχονται στους χώρους της Κ.Α.Α..

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ.

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Με το πρόσφατο νόμο 4474/7-6-2017, τροποποιήθηκε το άρθρο 35 του Κώδικα Φ.Π.Α. και ορίζεται πλέον ότι στην περίπτωση παραγγελιοδοχικών πωλήσεων για λογαριασμό αγροτών φυσικών προσώπων, για τις οποίες η εκκαθάριση εκδίδεται πέραν του μηνός, κατ’ εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου (Φ.Π.Α) είναι ο παραγγελιοδόχος, δηλαδή ο έμπορος.

Ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε αμέσως στην Διεύθυνση ΦΠΑ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για διευκρινήσεις και μας γνωστοποιήθηκε ότι θα εκδοθεί σύντομα εγκύκλιος, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Επιπλέον μας γνωστοποιήθηκε προφορικά, ότι σε περίπτωση που η εκκαθάριση εκδίδεται σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μηνός, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου (Φ.Π.Α) είναι ο παραγγελέας δηλαδή ο παραγωγός.

Σας επισημαίνουμε  και πάλι ότι όλα τα ανωτέρω ισχύουν, από τη δημοσίευση του νόμου στις 7-6-2017.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με το άρθρο 7 παρ.2 του πρόσφατου νόμου 4474/7-6-2017, αντικαταστάθηκε το τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του Κώδικα Φ.Π.Α. και ορίζεται πλέον ότι στην περίπτωση παραγγελιοδοχικών πωλήσεων για λογαριασμό αγροτών φυσικών προσώπων, για τις οποίες η εκκαθάριση εκδίδεται πέραν του μηνός, κατ’ εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου (Φ.Π.Α) είναι ο παραγγελιοδόχος δηλαδή ο έμπορος.

Ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε αμέσως στην Διεύθυνση ΦΠΑ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για διευκρινήσεις και μας γνωστοποιήθηκε ότι θα εκδοθεί σύντομα εγκύκλιος.

Επιπλέον μας γνωστοποιήθηκε προφορικά, ότι σε περίπτωση που η εκκαθάριση εκδίδεται σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μηνός, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου (Φ.Π.Α) είναι ο παραγγελέας δηλαδή ο παραγωγός.

Σας επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω τροποποίηση ισχύει, από τη δημοσίευση του νόμου στις 7-6-2017.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας  θα συμμετέχει στην έκθεση Natural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2017 στο Μάλμε της Σουηδίας, με στόχο την προώθηση της εθνικής πρωτογενούς παραγωγής και την αύξηση  των εξαγωγών στις Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία και Ισλανδία).

Με τις εισαγωγές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Σκανδιναβία να ξεπερνούν τα 5δις ευρώ, στο περίπτερο του ΟΚΑΑ θα φιλοξενηθούν χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην δημιουργία νέων συνεργασιών και σύναψη δυνατών εμπορικών συμφωνιών.

Όσοι ενδιαφέρεσθε να φιλοξενηθείτε στο περίπτερο του Ο.Κ.Α.Α, (χωρίς οικονομικό κόστος), παρακαλούμε να υποβάλλετε δήλωση στα γραφεία του Συνδέσμου μέχρι τη Τρίτη 13 Ιουνίου 2017.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου σε Έκτακτη  Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στις 10.30΄το πρωί στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών με θέμα:

                                 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

          Ενημέρωση για την μεταβίβαση των μετοχών του Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών) – Συζήτηση και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο  για περαιτέρω ενέργειες.

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Λ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΥΡΛΗΣ                             ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΕΝΤΑΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΑΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι,σας γνωστοποιούμε την υπ’ αριθμ.πρωτ. 1976/28-4-2017 ανακοινωση του Ο.Κ.Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16072/310 (ΦΕΚ 1307/τ.Β/13.04.2017) Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, καθορίζεται η 1η Μαΐου 2017 ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την πάγια πρακτική για την λειτουργία της Αγοράς κατά τις επίσημες αργίες, και με τη σύμφωνη γνώμη των Συνδέσμων Εμπόρων (ΣΕΚΛΑ, ΚΡΕΑΘΕΝ), η Αγορά θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 30 Απριλίου, και θα λειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 1η Μαΐου. Κατά την ημέρα της αργίας (30/4) θα επιτρέπεται η είσοδος αποκλειστικά έμφορτων οχημάτων, και όχι οχημάτων πελατών.
Η προσέλευση στην Αγορά του Καταναλωτή θα γίνεται μέσω των εισόδων πεζών, ενώ τα οχήματα μπορούν να σταθμεύουν στο εφαπτόμενο εξωτερικό πάρκινγκ.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Κ.Α.Α Α.Ε
Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου τα καταστήματά μας την Πρωτομαγιά θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κυριακή 30 Απριλίου 2017 : Κλειστά

              Δευτέρα   1   Μαΐου   2017  : Ανοιχτά 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπόρων εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, στις οικογένειές τους, στους συναλλασσόμενους και στους εργαζόμενους στην Κεντρική Αγορά Αθηνών η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε όλους υγεία, χαρά, ευτυχία και ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α

και

Κ Α Λ Ο   Π Α Σ Χ Α

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Συνάδελφοι,

Επειδή κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές της Αγοράς και του χονδρεμπορίου, κυκλοφόρησαν ανακοίνωση που προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό στους συναδέλφους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτά που πραγματικά έχουν γίνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε απόφαση από τους ΄΄θεσμούς΄΄ να ενταχθούν όλες οι ΔΕΚΟ στην ΕΔΙΣ, θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Όπως θα ξέρετε μέχρι σήμερα η ΚΑΑ και η ΚΑΘ δεν έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε σε άλλο ταμείο, ύστερα από προσπάθειες και παρεμβάσεις του ΟΚΑΑ και του ΣΕΚΛΑ.

Το θέμα έχει μπεί στα κατώτερα τεχνικά κλιμάκια, όπου γίνεται προσπάθεια να μην ενταχθούν οι δύο Αγορές, επειδή η λειτουργία τους εξασφαλίζει την ομαλή διάθεση των οπωροκηπευτικών καθώς και το αλιευτικό απόθεμα των ελληνικών θαλασσών.

Η ύπαρξη της ΚΑΑ εξασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία της νησιωτικής χώρας και κρίνεται απαραίτητη η  συνέχιση λειτουργίας της, υπό δημόσιο έλεγχο.

Μετά τα παραπάνω συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ και αποφάσισε να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα, στο νομικό και πολιτικό.

Την προηγούμενη Τρίτη έγινε συνάντηση με μεγάλο δικηγορικό γραφείο, ώστε να εξετασθεί  πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε νομικά και περιμένουμε ολοκληρωμένη νομική άποψη τις επόμενες ημέρες.

Πολιτικά, κάναμε παρέμβαση σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και η δέσμευση όλων είναι ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην ενταχθούμε στην ΕΔΙΣ.

Επίσης θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ακόμη Δ.Σ., θα  οριστεί στα τέλη Αυγούστου, στη συνέχεια αυτό θα ορίσει συμβούλιο στην ΕΔΙΣ ( Εταιρεία Διαχείρισης Συμμετοχών), που υπολογίζεται ότι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Αν τελικά ενταχθεί η ΚΑΑ στην ΕΔΙΣ, αυτό θα γίνει από το 2018 και μετά.

Ο χρόνος είναι λίγος και η κατάσταση πολύ ρευστή και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, ψυχραιμία και ομοψυχία, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κραυγές ποτέ δεν προσέφεραν τίποτα στην Αγορά.

Οι οργανωμένες κινήσεις, η ομοψυχία και η σοβαρή προσπάθεια, πάντα έδιναν λύσεις στο χώρο της Αγοράς.

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ είναι σε εγρήγορση κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Έχοντας τους συναδέλφους δίπλα μας, να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε τις επιχειρήσεις μας στα παιδιά μας.