Category Archives: Δελτια Τυπου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “AGROLOGISTIC”

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου έχουν συνάντηση στα γραφεία του Υπερταμείου για να συζητηθούν θέματα που αφορούν το μέλλον της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Θα σας ενημερώσουμε για τις όποιες εξελίξεις.

Επίσης στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας διεπαγγελματικής οργάνωσης Agrologistic, η οποία θα έχει σαν στόχο την οργάνωση της εμπορίας και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, καθιστώντας την Κεντρική Αγορά βασικό πυλώνα στην οργάνωση του εμπορίου και των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Κοινωνική Δράση ΣΕΚΛΑ

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τα φτωχά νοικοκυριά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης, ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες που έρχονται, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς σε συνεργασία με την Εκκλησία, αρμόδιους κοινωνικούς φορείς αλλά και τη Διοίκηση του Ο.Κ.Α.Α., διοργανώνει σειρά δράσεων, προσφέροντας ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Ελέγχους για τα σάπια φρούτα στα σχολεία ζητά ο ΣΕΚΛΑ

Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά”, ζητά με σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτσάρη, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, έπειτα απο τις καταγγελίες  που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται

Η διακύμανση των τιμών στα φρούτα και τα λαχανικά το Φεβρουάριο 2011-2013 και το Φεβρουάριο 2012-2013

Δειτε εδώ: 

Τα φρούτα και τα λαχανικά με διαρκείς μειώσεις τιμών, συμβάλλουν θετικά στη πτώση του πληθωρισμού.                                                                                                                                                                                                                                                                    Η προσπάθεια απο τα μέλη του συνδέσμου μας συνεχίζοντα άοκνα, προκειμένου να διασφαλίσουμε για τον λιανοπωλητή και τον έλληνα

καταναλωτή, ασφαλή, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

Τα αδιάψευστα συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν σημαντικές μειώσεις στις τιμές χονδρικής των φρούτων και λαχανικών σε σχέση με πέρσι τον Φεβρουάριο είναι ο καλύτερος μάρτυρας για την προσπάθεια που γίνεται στο να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές στα προϊόντα που

εμπορεύεται ο κλάδος μας, προς ώφελος όλων. Παραθέτουμε τα συγκριτικά στοιχεία που δίνουν ξεκάθαρη την εικόνα της διακύμανσης προς τα κάτω, τωντιμών στα βασικά προϊόντα του κλάδου μας στο καλάθι της νοικοκυράς. Τα φρούτα και τα λαχανικά στη χώρα μας διεκδικούν την πρωτιά σε συμβολή στην πτώση του πληθωρισμού και την καλυτέρευση της εικόνας της οικονομίας και της αγοράς.

Παράταση Αυτοαπογραφής των Επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ

Κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (Κ.Ε.Ε.Ε), των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ των Επιμελητηρίων αλλά και των εκπροσώπων των επιχειρήσεων,  ο  υφυπουργός  Ανάπτυξης  κ.  Αθανάσιος  Σκορδάς υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία παρατείνονται οι προθεσμίες για την απογραφή των επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ, ως εξής:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας  Σωκράτη Ξυνίδη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιείται ριζικά η λειτουργία των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προς όφελος των τραστ και των καρτέλ που διακινούν κρέατα, φρούτα και λαχανικά.

Με την Κ.Υ.Α. που σκανδαλωδώς υπεγράφη την Παρασκευή 4 Μαΐου, (αριθμ. πρωτ. Α2-565) δύο ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου και χωρίς να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο,  με αρχιτέκτονα τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του ΥΠ.Α.ΑΝ. κ. Στέφανο Κομνηνό, ο οποίος μας έχει απευθύνει επανειλημμένως το ερώτημα για το αν έχουν ρόλο ύπαρξης οι Κεντρικές Αγορές, αγνοήθηκαν όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Αγοράς, αλλά και οι διοικήσεις των δύο Αγορών (Αθήνας -Θεσσαλονίκης), οι οποίοι παρεκάμφθησαν παρά του ότι ήταν επιφορτισμένοι να κάνουν διάλογο με τους εμπόρους και είχαν ήδη φτάσει σε συμφωνία για κοινό κανονισμό λειτουργίας ο οποίος εφαρμόζετο ήδη με τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Έτσι, πραξικοπηματικά  μπαίνει ταφόπλακα στην υγιή επιχειρηματικότητα μέσα στην Αγορά και προωθούνται άνομα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών του χώρου εκτός Αγοράς, με τρόπο όχι κοινώς επονείδιστο αλλά και πολιτικώς ανήθικο.

Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ διότι, χωρίς να περιμένουν τη λαϊκή εντολή και σε μια ρευστή πολιτική κατάσταση, μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, άσκησαν τη νύχτα της Παρασκευής 4 Μαΐου, υπουργικά καθήκοντα, θυμούμενοι να παράγουν έργο, που εξοντώνει υγιείς και νόμιμους επιχειρηματίες και  που όλως τυχαίως, είναι βούτυρο στο ψωμί, των μεγαλοσυμφερόντων και των τραστ που ζητούν με κάθε τρόπο το θάνατο των Κεντρικών Λαχαναγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με όρους δυσβάσταχτους και προϋποθέσεις που αντέχουν μόνο οι πολυεθνικές, επιχειρούν να κάνουν έξωση από την Αγορά σε όλους τους νόμιμους εμπόρους που δραστηριοποιούνται εδώ, δίνοντας τις θέσεις τους σε τραπεζικά ιδρύματα και πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται τους αγρότες, τους εμπόρους και τον έλληνα καταναλωτή.

ΔΕΝ θα ανεχθούμε με κανένα τρόπο την εφαρμογή της παράνομης αυτής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, την οποία καταγγέλλουμε ως προκλητικά σκανδαλώδη και την οποία θα προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

ΔΕΝ θα ακυρώσουμε τον κοινωνικό διάλογο που έγινε εδώ και πολλούς μήνες με το αρμόδιο Υπουργείο και ΔΕΝ θα ανεχθούμε να παιχθεί ένα τόσο ανέντιμο πολιτικό-οικονομικό παιχνίδι όχι μόνο σε βάρος μας, αλλά και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αφού γνωρίζουμε ότι πίσω απ’  όλα αυτά, βρίσκονται συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και θα ζητήσουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ελέγξει τη νομιμότητα της όλης υπόθεσης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Φθηνότερα σε σχέση με πέρσι μέχρι 52% πωλούνται φέτος τα φρούτα & τα λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγ.Ι.Ρέντη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΜΕΧΡΙ 52% ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ  ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

Με μειωμένες τιμές έως και 52% πωλούνται φέτος τα φρούτα και τα λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγ. Ι. Ρέντη).

Συγκεκριμένα, βάσει των επίσημων στοιχείων του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α.  Α.Ε.), από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών που μετριούνται, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του Πάσχα το 2011, δύο παρουσιάζουν σταθερή τιμή και μόλις 3 προϊόντα, που δεν επηρεάζουν το πασχαλινό τραπέζι, όπως ο αρακάς, έχουν αύξηση στην τιμή τους.

Τα κουνουπίδια πωλούνται έως και 52% φθηνότερα, τα καρότα αντίστοιχα 50% φθηνότερα, το λάχανο 49% φθηνότερα σε σχέση με πέρσι, τα σκόρδα 54% φθηνότερα, οι ντομάτες 17% φθηνότερα, το σπανάκι 29% φθηνότερα, οι πατάτες 39% φθηνότερα, τα αχλάδια 32% φθηνότερα, τα ακτινίδια 25% φθηνότερα και τα ομφαλοφόρα πορτοκάλια 19% φθηνότερα.

Οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών φροντίζουν να κρατούν, όσο επιτρέπουν οι κανόνες της υγιούς ελεύθερης αγοράς, χαμηλά τις τιμές των αγαθών για τον λιανοπωλητή και κατά συνέπεια τον καταναλωτή, διαμορφώνοντας ικανές συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο των οπωροκηπευτικών.

Παράλληλα, οι συνεχείς έλεγχοι από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που διακινούνται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει η σημερινή οικονομική κρίση για την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια να είναι και φέτος το γιορτινό τραπέζι, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι στο σύνολο φθηνότερο κατά 10,5% σε σχέση με πέρσι, προσιτό σε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν και φέτος αυξητική τάση εξαγωγών κυρίως προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στη διαμόρφωση θετικών δεικτών για την εθνική μας οικονομία.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα  και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, παρά τις όποιες  αντιξοότητες, την προσπάθεια για  ν’ απολαμβάνει ο έλληνας καταναλωτής φθηνά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Λ.Α.

Δελτίο Τύπου για την τροφοδοσία της Αγοράς εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο.

Χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς με φρούτα και κηπευτικά, καθώς οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, φρόντισαν, πληροφορούμενοι τις εξαγγελίες της Π.Ν.Ο. για απεργιακές κινητοποιήσεις, να προβούν σε μεγαλύτερες παραγγελίες. 

Προσφορά Οπωροκηπευτικών από επιχειρήσεις της Αγοράς σε ευπαθείς ομάδες Δυνατότητα αγοράς προϊόντων από Ιδιώτες σε τιμές χονδρικής

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.) χορηγώντας μεγάλες ποσότητες  φρούτων και λαχανικών

Ανακοίνωση Τύπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 11-02-2011

(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ