Monthly Archives: April 2012

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την Πρωτομαγιά

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, τα καταστήματά μας την ερχόμενη εβδομάδα  θα λειτουργήσουν ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012: ΑΝΟΙΧΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ 01 ΜΑΪΟΥ 2012: ΑΝΟΙΧΤΑ


 

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και την άσκηση του επαγγέλματος του Φορτοεκφορτωτή ξηράς (αναρτήθηκε στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” στις 11-04-2012)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Αθήνα  28-2-2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                  Α.Π.: 3643/249

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                          ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ

Ταχ.Δ/νση: Πειραιώς 40

Τηλ: 2131516646

Γενική Δ/νση Εργασίας

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των άρθρων 1, 2 και 3 του Ν. 3919/2011 (ΦΕΚ 32 Α΄) και του άρθρου 1 παρ. 16 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄).

Α. ΣΚΟΠΟΣ

Με τη παρούσα εγκύκλιο, παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και την άσκηση του επαγγέλματος του φορτοεκφορτωτή ξηράς, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3919/2011 και Ν. 4038/2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπόρων εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, στις οικογένειές τους, στους συναλλασσόμενους και στους εργαζόμενους στην Κεντρική Αγορά Αθηνών

Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α

και

Κ Α Λ Ο   Π Α Σ Χ Α

Φθηνότερα σε σχέση με πέρσι μέχρι 52% πωλούνται φέτος τα φρούτα & τα λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγ.Ι.Ρέντη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΜΕΧΡΙ 52% ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ  ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ)

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

Με μειωμένες τιμές έως και 52% πωλούνται φέτος τα φρούτα και τα λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγ. Ι. Ρέντη).

Συγκεκριμένα, βάσει των επίσημων στοιχείων του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α.  Α.Ε.), από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών που μετριούνται, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του Πάσχα το 2011, δύο παρουσιάζουν σταθερή τιμή και μόλις 3 προϊόντα, που δεν επηρεάζουν το πασχαλινό τραπέζι, όπως ο αρακάς, έχουν αύξηση στην τιμή τους.

Τα κουνουπίδια πωλούνται έως και 52% φθηνότερα, τα καρότα αντίστοιχα 50% φθηνότερα, το λάχανο 49% φθηνότερα σε σχέση με πέρσι, τα σκόρδα 54% φθηνότερα, οι ντομάτες 17% φθηνότερα, το σπανάκι 29% φθηνότερα, οι πατάτες 39% φθηνότερα, τα αχλάδια 32% φθηνότερα, τα ακτινίδια 25% φθηνότερα και τα ομφαλοφόρα πορτοκάλια 19% φθηνότερα.

Οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών φροντίζουν να κρατούν, όσο επιτρέπουν οι κανόνες της υγιούς ελεύθερης αγοράς, χαμηλά τις τιμές των αγαθών για τον λιανοπωλητή και κατά συνέπεια τον καταναλωτή, διαμορφώνοντας ικανές συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο των οπωροκηπευτικών.

Παράλληλα, οι συνεχείς έλεγχοι από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων που διακινούνται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει η σημερινή οικονομική κρίση για την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια να είναι και φέτος το γιορτινό τραπέζι, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι στο σύνολο φθηνότερο κατά 10,5% σε σχέση με πέρσι, προσιτό σε όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν και φέτος αυξητική τάση εξαγωγών κυρίως προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στη διαμόρφωση θετικών δεικτών για την εθνική μας οικονομία.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα  και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, παρά τις όποιες  αντιξοότητες, την προσπάθεια για  ν’ απολαμβάνει ο έλληνας καταναλωτής φθηνά, ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Λ.Α.

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την περίοδο των εορτών του Πάσχα

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, τα καταστήματά μας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, θα λειτουργήσουν ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ  15-4-2012 : ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ  16-4-2012 : ΑΝΟΙΧΤΑ

Μόνο τα Φρούτα & τα Λαχανικά πωλούνται φθηνότερα στην Ελλάδα απ’ ότι στις άλλες χώρες

Ακριβότερα έως και 148%, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αγοράζουν οι Έλληνες βασικά προϊόντα διατροφής. Στα 2,52 ευρώ η τιμή της συσκευασίας ψωμιού του τoστ, όταν στην Αγγλία πωλείται μόλις 1,04 ευρώ

Η Ελλάδα είναι ακριβότερη και στο νωπό γάλα. Στην Ισπανία πωλείται 1 ευρώ το ένα λίτρο, στη Γαλλία 1,07 ευρώ, στην Αγγλία 1,32 ευρώ και στην Ελλάδα 1,35 ευρώ

Β΄ Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Σ.Ε.Κ.Λ.Α.

Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου σε δεύτερη επαναληπτική ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 11:00 το πρωί στο αμφιθέατρο της Κ.Α.Α. με θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  2. Οικονομικός Απολογισμός από 1-1-2011 έως 31-12-2011
  3. Προϋπολογισμός 2012
  4. Έγκριση Προϋπολογισμού – Απολογισμού
  5. Έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Λ.Α.

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΣ                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ