Daily Archives: March 8, 2013

Κίνημα ή εκτεταμένη φοροκλοπή;

Παρα τις προειδοποιήσεις μας και τα συναπτά υπομνήματα προς τα συναρμόδια υπουργεία, επιχειρείται τελευταία να “ξαναζεσταθεί” το λεγόμενο κίνημα της πατάτας, δηλαδή, η παράνομη πώληση χωρίς παραστατικά σε αλάνες και διάφορα άλλα απόμερα σημεία, διάφορων προϊόντων.

Το παρεμπόριο αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνεται έστω και κρυφά κάτω απο τη μύτη των αρχών καθώς οι τιμές που υποτίθεται οτι πωλούνται τα προϊόντα δεν περιέχουν φόρους, δεν εκδίδονται παραστατικά απο τους άγνωστης προέλευσης και προθέσεων παρεμπόρους και γίνεται τεράστια ζημιά στο υγιές εμπόριο, ενω μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο και η υγεία των καταναλωτών καθώς κανείς δεν ξέρει που , πότε και με ποιο τρόπο ελέγχθηκαν τα προϊόντα αυτά και ποια είναι η προέλευσή τους.

Ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση, της πάταξης του φαινομένου το οποίο ξεφούσκωσε, αφού οι επιτήδειοι πάσαραν στους καταναλωτές ότι δευτεράτζα είχαν απούλητη, αλλα βεβαίως ότι είναι παράνομο κι επικερδές, βρίσκει πάντα τον τρόπο να εμβολίζει την καθημερινότητα και να πλασάρεται ως η λύση κατα της ακρίβειας και της φτώχειας που μαστίζει τον τόπο…Πάντως η προσπάθεια να “σπρωχτούν”άγνωστης προέλευσης αφορολόγητα προϊόντα, ανεξέλεγκτα, βρίσκει φίλους μόνο αδαείς καταναλωτές καθώς οι σωστοί καταναλωτές έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τη διαφάνεια στο υγιές εμπόριο και να φροντίζουν να καταναλώνουν προϊόντα ελεγμένα και ασφαλή για τους ίδιους και τα παιδιά τους…

Με νέους επιχειρηματίες συναντάται αυτη την ώρα ο Πρωθυπουργός

Κοινωνικό συμβόλαιο με τους νέους επιχειρηματίες

υπογράφει αυτη την ώρα ο Πρωθυπουργός.

 

Ενα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας θα πρέπει να υπογραφεί με τους νέους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό  Αντώνη σαμαρά ο οποίος πραγματοποιεί αυτη την ώρα συνάντηση με νέους επιχειρηματρίες στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

«Υπάρχει μεγάλο ρεύμα διανοητικής συνεργατικότητας μέσα απο καινούργιους θεσμούς που τα νέα ελληνοπουλα αντιλάμβάνονται καλύτερα, όπως τα open office και τα Ted ex» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενους στους νέους επιχειρηματίες που παρευρίσκονται στη συνάντηση, για να συνεχίσει : «Υπάρχει ανάγκη να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει μια νέα κουλτούρα. Θα προσπαθήσουμε και θα επιτύχουμε, είναι υποχρέωση όλων μας να πετύχουμε, ένα πιο φιλικό, φιλικότερο περιβάλλον για τους νέους επιχειρηματίες που θα τους επιτρέψει, να πάρουν ρίσκο, να τολμήσουν και την ιδέα τους να την κάνουν πράξη. Αυτή η υπεραξία είναι που θα παραχθεί για να αναθερμάνει την ελληνική οικονομία.»

Τελειώνοντας ο Πρωθυπουργός είπε: «Αυτό είναι το νέο αίμα που περιμένουμε να κυλήσει στις φλέβες της οικονομίας, το νέο οξυγόνο για την ελληνική οικονομία…»

Εδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων για ασφαλείς εξαγωγές

Την ευκαιρία διασύνδεσης με ξένους αγοραστές, εκπροσώπους επενδυτών, αλλά και ενημέρωσης για τρόπους διεκδίκησης πληρωμών από εξαγωγές, επιστροφές ΦΠΑ, ίδρυση θυγατρικών και κοινοπραξιών, αποτροπή κακόβουλων κατοχυρώσεων σημάτων και οικειοποίησης προϊόντων, θα έχουν Έλληνες Εξαγωγείς σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με το Warwick Legal Network (WLN).

H ειδική εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Ασφαλές Λιμάνι για τη διεθνή επιχειρηματικότητα» εντάσσεται στο Ετήσιο Συνέδριο του WLN που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα στις 25 ως τις 27 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, φιλοξενώντας 60 διακεκριμένους νομικούς και εκπροσώπους νομικών εταιρειών και δικηγόρων που ανήκουν στο WLN, από 25 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανάγκη της συγκεκριμένης εκδήλωσης προέκυψε από το έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων Εξαγωγέων, αλλά και επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν νομικά από εξειδικευμένους συμβούλους τόσο για την ανεύρεση φερέγγυων εισαγωγέων, διανομέων και συνεργατών στην ΕΕ και Τρίτες Χώρες, όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα από απάτες εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων και «ελληνοποιήσεις» ξένων προϊόντων.

Το Warwick Legal Network (www.warwicklegal.com) ιδρύθηκε το 2001 και είναι η Διεθνής Ένωσης Ανεξάρτητων Νομικών Εταιρειών, που αποτελείται από 500 δικηγόρους σε 50 περιοχές περισσότερων από 25 χωρών. Οι νομικοί του WLN εξειδικεύονται στο εμπορικό Δίκαιο, το Δίκαιο των επιχειρήσεων, σε θέματα χρηματοδοτήσεων, real estate, συγχωνεύσεων & εξαγορών, πνευματικά δικαιώματα, ανταγωνισμού και φορολόγησης. Παράλληλα, εκπροσωπούν εκατοντάδες επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε Τρίτες Χώρες.

Στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00, οι Έλληνες Εξαγωγείς θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους συμμετέχοντες νομικούς του Συνεδρίου, ώστε να συζητήσουν απευθείας τα θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν. Επίσημη γλώσσα των συναντήσεων θα είναι η αγγλική.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τις 29 Μαρτίου 2013, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Κρατίνου 11, Αθήνα, τηλ.: 210 5228925, φαξ: 210 5242568, e-mail: pse@otenet.gr, Υπεύθυνος: κ. Νίκος Αρχοντής.