Monthly Archives: April 2013

Ο Δήμος Αθηναίων Προκήρυξε Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων για τις παιδικές εξοχές που λειτουργεί

 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων προκήρυξε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για την υπηρεσία των  Παιδικών του  Εξοχών, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00-10:30 π.μ., στα γραφεία της Δ/νσης Προμηθειών & Αποθηκών, Κων/νου Παλαιολόγου 9, ΤΚ 104 38, Αθήνα, 1ος Όροφος.  Τα τεύχη της διακήρυξης  μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου www.cityofathens.gr , στη σελίδα  -ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ- ΜΗΝΑΣ ΜΑΪΟΣ 2013, σε μορφή pdf.

Επίσης, τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε στο παρακάτω αρχείο

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Απεργούν την Τετάρτη 16 Απρ. οι ναυτεργάτες. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται την επόμενη Τετάρτη, 16 Απριλίου, οι ναυτεργάτες, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας, που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Ταχυδρομικά το πρόστιμο για ανασφάλιστα οχήματα

Με πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ που θα αποστέλεται ταχυδρομικά στο σπίτι, απειλούνται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Το μέτρο αναμένεται να μπεί σε εφαρμογή  απο τις 15/4.

Οι έμποροι Ι.Χ. και μοτοσικλετών αναμένεται,  να ξεκινήσουν να καταθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι εταιρείες ενοικιάσεων Ι.Χ. και δικύκλων θα προβούν στις

Ευχές απο το Δ.Σ. του ΟΚΑΑ για τη λειτουργία του site μας

Τις θερμότερες ευχές του για την καλή λειτουργία του site των λαχανεμπόρων της Κεντρικής Αγοράς, έδωσαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΑ, αμέσως μετα τη σημερινή λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Ο κ. Παναγιώτης Σταμπλοίδης, ευχήθηκε η ιστοσελίδα του ΣΕΚΛΑ, να αποτελέσει ενα ακόμη

Καταστρέφουν το θεσμό των Λαϊκών Αγορών

Οργισμένοι με την απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης να λειτουργούν Κυριακή τα λεγόμενα Φάρμερς μάρκετ (Farmers Market), παραμένουν παραγωγοί και πωλητές στις λαϊκές αγορές.

Το πρωί κλιμάκιο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας παραγωγών και επαγγελματιών λαΙκών αγορών επισκέφτηκε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, υπο τον κ. Παντελή Μόσχο, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο επιχειρείται να

Ερευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη στήριξη της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων

Έρευνα για την αποδοτικότητα της στήριξης της ΚΑΠ στην μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να διαπιστωθεί η επίτευξη προστιθέμενης αξίας σε αυτά, τα συμπεράσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, μαζί με σειρά συστάσεων για την βελτίωση των σχετικών προγραμμάτων.

Όπως αναφέρθηκε στην σχετική παρουσίαση, δυνάμει της κοινής γεωργικής πολιτικής, στο πλαίσιο της πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ τίθενται στη

Επιδοτούν ανέργους για υδροπονικές καλλιέργειες λαχανικών

Πρωτοβουλία ΣΕΚΕ για επιστημονική στήριξη και εισόδημα από την καλλιέργεια λαχανικών

Τολμηρή πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ για τους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη και του γενικού διευθυντή της Αλέξανδρου Κοντού, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην ΕΑΣ Ξάνθης που στηρίζει όλη την προσπάθεια, με βάση τις αρχές του

και στην Ευρώπη έρχονται τα….μίνι μήλα του σωλήνα

H Limburgse Tuinbouw Veiling (συνεταιρισμός παραγωγών οπωροκηπευτικών) στην Ολλανδία σε συνεργασία με το φυτώριο Rene Nicolai, θα λανσάρουν φέτος σε περισσότερες περιοχές της Ευρώπης τα μήλα Rockit της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για έναν πλαστικό σωλήνα που περιέχει 5 μικρά μήλα.

Τα μίνι μήλα Rockit αρχικά προέρχονται από την ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας, όπου έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά από το 2010. Είναι ένα

Διπλασιάστηκαν οι καλλιέργειες κερασιάς στα Κομνηνά Εορδαίας

 

Σημαντική αύξηση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με κεράσια παρατηρείται στην τοπική κοινότητα Κομνηνών του Δήμου Εορδαίας καθώς ο αριθμός των στρεμμάτων έφτασε τα 260 από τα 140 που κατείχε η καλλιέργεια την περασμένη χρονιά.

Η περυσινή παραγωγή απορροφήθηκε άμεσα και οι τιμές που έδωσαν οι

Μειωμένη η παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας κατα 24%

Μείωση 220.000 τόνων καταγράφει η παραγωγή βιομηχανικής τομάτας κατά την τριετία 2010-2012, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, σε σχέση με τις τιμές παραγωγού που κινούνται σε χαμηλό επίπεδο, σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αντίθετα θετικό παραμένει το εμπορικό ισοζύγιο στα παρασκευασμένα και