Monthly Archives: May 2015

ΜΕΙΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Μετά από πρόταση του ταμία του Δ.Σ. του Συνδέσμου και με δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο τα οικονομικά του Συνδέσμου βελτιώθηκαν αισθητά, καθώς  πλέον και το αποθεματικό διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής, από  1 Ιουνίου 2015, από 25€ σε 20€ για κάθε μέλος. Επιπλέον, τα νέα μέλη που θα εγγράφονται στο Σύνδεσμο, δεν θα πληρώνουν εισφορές για ένα χρόνο.

Όλοι οι έμποροι της Αγοράς, πρέπει να είναι μέλη του Συνδέσμου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στο αμφιθέατρο της αγοράς, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη και της διοίκησης του ΣΕΚΛΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης συσκευαστηρίων εντός της αγοράς. Επ’ αυτού του θέματος, υπήρξαν τοποθετήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου του ΣΕΚΛΑ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης μεταποίησης και ποιοτικού ελέγχου του Υπουργείου Γεωργίας, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Πειραιά και από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Πειραιά και συμφωνήθηκε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι,

Επειδή ο Σύνδεσμός μας πρέπει να εξετάσει το κείμενο του νέου συμφωνητικού μισθώσεως για τα καταστήματά μας  και να υποβάλει τις προτάσεις του στον Ο.Κ.Α.Α., σας καλούμε να καθυστερήσετε την υπογραφή των μισθωτηρίων, έως ότου εξεταστεί και γίνουν νέες προτάσεις από τον Σύνδεσμό μας γι’ αυτό. Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει, θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωσή μας.

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΑΘΟΓΟΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Συνάδελφοι,

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητα; Πειραιά με το υπ’ αριθμ.2112/14-5-2015 έγγραφο της, μας ενημέρωσε ότι διαπιστώθηκε η παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Ralstonia solanacearum (Smith) σε δείγμα κονδύλων πατάτας που δεν προορίζονται για φύτευση, προέλευσης Αιγύπτου. Το παθογόνο εντοπίστηκε σε δείγμα της παρτίδας 10531 η οποία προέρχονταν από την περιοχή IS(64) PFA No 04 με κωδικό 64.04.01.01. Ο παραπάνω επιβλαβής οργανισμός αποτελεί σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 Παρ. 1, Μέρος Α΄ Κεφ. IIβ παθογόνο καραντίνας και γι’ αυτό ζητά σε περίπτωση που διαπιστώσετε παρουσία κονδύλων πατάτας Αιγύπτου από την εν λόγω παρτίδα (10531) ή περιοχή (64.04.01.01.) να ειδοποιήσετε άμεσα το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά .(τηλ. 213-1602610 και ΦΑΞ 213-1602606).

Τα οπωροκηπευτικά πρέπει να διακινούνται μέσα από τις Κεντρικές Αγορές

Την Δευτέρα 4-5-2015 το Προεδρείο του ΣΕΚΛΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Παπαδεράκη και Μυτιληνάκη. Τα θέματα συζήτησης στην συνάντηση αυτή ήταν α) η μεγιστοποίηση της διακίνησης των οπωροκηπευτικών προϊόντων μέσα από τις Αγορές και ειδικά την Κεντρική Αγορά Αθηνών και Θεσσαλονίκης και β) η αναζήτηση τρόπων για την ένταξη των επιχειρήσεων των Κεντρικών Αγορών στα Προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία ξεκινάνε από το Σεπτέμβριο του 2015.

Από πλευράς Υπουργείου, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει τα προϊόντα να διακινούνται μέσα από τις αγορές και ζήτησε την άμεση υποστήριξη του Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ με θέσεις και προτάσεις για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Το Υπουργείο πιστεύει ότι ο μόνος υγιής τρόπος διακίνησης των οπωροκηπευτικών είναι μέσα από τις οργανωμένες αγορές και γι’ αυτό το λόγο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να υποστηρίξει τις αγορές.

Σε ότι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, το Υπουργείο ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τις επιχειρήσεις της Κ.Α.Α. που θα έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των επιχειρήσεων απορροφώντας όσο γίνεται μεγαλύτερα κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Στην ανωτέρω σύσκεψη παρευρέθηκαν από το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ οι κύριοι Στ. Κυρλής, Σπ. Μαρμαρινός και Γ. Γαλανομάτης.