Monthly Archives: April 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΑΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι,σας γνωστοποιούμε την υπ’ αριθμ.πρωτ. 1976/28-4-2017 ανακοινωση του Ο.Κ.Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16072/310 (ΦΕΚ 1307/τ.Β/13.04.2017) Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, καθορίζεται η 1η Μαΐου 2017 ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την πάγια πρακτική για την λειτουργία της Αγοράς κατά τις επίσημες αργίες, και με τη σύμφωνη γνώμη των Συνδέσμων Εμπόρων (ΣΕΚΛΑ, ΚΡΕΑΘΕΝ), η Αγορά θα παραμείνει κλειστή την Κυριακή 30 Απριλίου, και θα λειτουργήσει κανονικά την Δευτέρα 1η Μαΐου. Κατά την ημέρα της αργίας (30/4) θα επιτρέπεται η είσοδος αποκλειστικά έμφορτων οχημάτων, και όχι οχημάτων πελατών.
Η προσέλευση στην Αγορά του Καταναλωτή θα γίνεται μέσω των εισόδων πεζών, ενώ τα οχήματα μπορούν να σταθμεύουν στο εφαπτόμενο εξωτερικό πάρκινγκ.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Κ.Α.Α Α.Ε
Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου τα καταστήματά μας την Πρωτομαγιά θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κυριακή 30 Απριλίου 2017 : Κλειστά

              Δευτέρα   1   Μαΐου   2017  : Ανοιχτά 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπόρων εύχεται σε όλους τους συναδέλφους, στις οικογένειές τους, στους συναλλασσόμενους και στους εργαζόμενους στην Κεντρική Αγορά Αθηνών η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε όλους υγεία, χαρά, ευτυχία και ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α

και

Κ Α Λ Ο   Π Α Σ Χ Α

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Συνάδελφοι,

Επειδή κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές της Αγοράς και του χονδρεμπορίου, κυκλοφόρησαν ανακοίνωση που προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό στους συναδέλφους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτά που πραγματικά έχουν γίνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε απόφαση από τους ΄΄θεσμούς΄΄ να ενταχθούν όλες οι ΔΕΚΟ στην ΕΔΙΣ, θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Όπως θα ξέρετε μέχρι σήμερα η ΚΑΑ και η ΚΑΘ δεν έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε σε άλλο ταμείο, ύστερα από προσπάθειες και παρεμβάσεις του ΟΚΑΑ και του ΣΕΚΛΑ.

Το θέμα έχει μπεί στα κατώτερα τεχνικά κλιμάκια, όπου γίνεται προσπάθεια να μην ενταχθούν οι δύο Αγορές, επειδή η λειτουργία τους εξασφαλίζει την ομαλή διάθεση των οπωροκηπευτικών καθώς και το αλιευτικό απόθεμα των ελληνικών θαλασσών.

Η ύπαρξη της ΚΑΑ εξασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία της νησιωτικής χώρας και κρίνεται απαραίτητη η  συνέχιση λειτουργίας της, υπό δημόσιο έλεγχο.

Μετά τα παραπάνω συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ και αποφάσισε να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα, στο νομικό και πολιτικό.

Την προηγούμενη Τρίτη έγινε συνάντηση με μεγάλο δικηγορικό γραφείο, ώστε να εξετασθεί  πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε νομικά και περιμένουμε ολοκληρωμένη νομική άποψη τις επόμενες ημέρες.

Πολιτικά, κάναμε παρέμβαση σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και η δέσμευση όλων είναι ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην ενταχθούμε στην ΕΔΙΣ.

Επίσης θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ακόμη Δ.Σ., θα  οριστεί στα τέλη Αυγούστου, στη συνέχεια αυτό θα ορίσει συμβούλιο στην ΕΔΙΣ ( Εταιρεία Διαχείρισης Συμμετοχών), που υπολογίζεται ότι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Αν τελικά ενταχθεί η ΚΑΑ στην ΕΔΙΣ, αυτό θα γίνει από το 2018 και μετά.

Ο χρόνος είναι λίγος και η κατάσταση πολύ ρευστή και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, ψυχραιμία και ομοψυχία, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κραυγές ποτέ δεν προσέφεραν τίποτα στην Αγορά.

Οι οργανωμένες κινήσεις, η ομοψυχία και η σοβαρή προσπάθεια, πάντα έδιναν λύσεις στο χώρο της Αγοράς.

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ είναι σε εγρήγορση κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Έχοντας τους συναδέλφους δίπλα μας, να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε τις επιχειρήσεις μας στα παιδιά μας.

ΕΚΘΕΣΗ «FRESKON»

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. συμμετέχει στην έκθεση «FRESKON» στη Θεσσαλονίκη. Η φετινή έκθεση θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Απριλίου 2017, στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έκθεση, να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με τα γραφεία του Συνδέσμου, μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εν όψει του Πάσχα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την τήρηση της σήμανσης στα οπωροκηπευτικά προϊόντα και τη τήρηση φορολογικής νομοθεσίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση το νόμο, όλα τα οπωροκηπευτικά προϊόντα πρέπει να έχουν την απαιτούμενη σήμανση.

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι μεγάλα. Την ευθύνη φέρει ο κάτοχος του προϊόντος κατά τον χρόνο του ελέγχου.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, με στόχο να φτάσουν στον καταναλωτή, ποιοτικά προϊόντα και ασφαλή για την υγεία του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου σε B΄ Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 στις 10.30΄το πρωί στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών με θέματα:

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. Οικονομικός Απολογισμός από 1-1-2016 έως 31-12-2016.
  2. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  3. Προϋπολογισμός 2017.
  4. Έγκριση Προϋπολογισμού-Απολογισμού.
  5. Έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ..

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ

    Συνάδελφοι,

Σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν στην Αγορά για τις ενέργειες του Προεδρείου όσο αφορά τις δημόσιες τροφοδοσίες, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Μετά από παρότρυνση ανθρώπων που έχουν σχέση με το υπουργείο, μας ζητήθηκε με επιστολή να δηλώσουμε αν οι επιχειρήσεις της Αγοράς μπορούν να ανταποκριθούν σε πιθανές ανάγκες του υπουργείου, όσο αφορά φρούτα και λαχανικά.

Στη συνέχεια, εστάλη επιστολή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την οποία δηλώθηκε η ικανότητα των επιχειρήσεων μας στο σύνολο τους να ανταποκριθούν στις όποιες ανάγκες για τροφοδοσία των hot-spot και του στρατού.

Σε αυτό το σημείο να τονισθεί ότι στις διαδικασίες τροφοδοσίας του δημοσίου συμμετέχουν και πολλές επιχειρήσεις εκτός Αγοράς, από τις οποίες κάποιες πληρούν τις προϋποθέσεις και κάποιες όχι.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ενέργειες του Δ.Σ σε ότι αφορά τις εκτός Αγοράς επιχειρήσεις, συνεχίζονται και βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, αφού καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου αλλά και της Περιφέρειας.

Η συνεχής προσπάθεια του Δ.Σ να αναδείξει το ρόλο της Αγοράς αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί, φέρνοντας περισσότερη δουλειά στο χώρο, δεν θα σταματήσει προς όφελος κάποιων.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΣΧΑ 2017

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου τα καταστήματά μας τις ημέρες του Πάσχα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 : Κλειστά

             Μεγάλο  Σάββατο 15  Απριλίου  2017   : Κλειστά

             Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2017 : Κλειστά

             Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017  : Ανοιχτά