Ελέγχους για τα σάπια φρούτα στα σχολεία ζητά ο ΣΕΚΛΑ

Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά”, ζητά με σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτσάρη, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, έπειτα απο τις καταγγελίες  που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται ολοένα και συχνότερα περιστατικά με αλλοιωμένα φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση.
Ο ΣΕΚΛΑ, ζητά να σταματήσει να δυσφημούνται τα φρούτα και τα λαχανικά με αυτό τον τρόπο και να εντοπιστούν και ν’ αποδοθούν οι ευθύνες και ν’  αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη διανομή ακατάλληλων προϊόντων, σε ενα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα σχολεία.
Στην σχετική επιστολή αναφέρεται οτι:
“Επειτα απο όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας  με τα περιστατικά με ακατάλληλα φρούτα στην ειδική χάρτινη συσκευασία που μοιράζονται στα σχολεία να πυκνώνουν, θα επιθυμούσαμε να προβείτε άμεσα σε εκτεταμένους ελέγχους για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα σχολεία με τίτλο “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά”.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ευθύνη του Υπουργείου σας, στόχο έχει  να διαδόσει και να διευρύνει τη συμμετοχή των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή των παιδιών ως την υγειινότερη λύση και κατα της παιδικής παχυσαρκίας και όχι να δυσφημίσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς αυτό στην ουσία είναι που γίνεται, όταν έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά με αλοιωμένα φρούτα μέσα στις ειδικές συσκευασίες που διανέμονται στα σχολεία.
Είναι χρέος μας να διαδόσουμε με σωστό τρόπο και ασφαλή προϊόντα την ιδέα της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και όχι βεβαίως να υποστηρίξουμε την αλόγιστη διανομή προϊόντων που δεν έχουν ελεγχθεί κατάλληλα και δεν έχει διασφαλιστεί η ποιότητα τους πριν μοιραστούν στα σχολεία.
Ζητούμε να ενταθούν οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ,να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις,  ν’ αποκατασταθεί το πρόγραμμα και ν αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τη ζημιά που έχει προκληθεί.”
ΑΘΗΝΑ
26/3/2013
ΣΕΚΛΑ