Επιδοτούν ανέργους για υδροπονικές καλλιέργειες λαχανικών

Πρωτοβουλία ΣΕΚΕ για επιστημονική στήριξη και εισόδημα από την καλλιέργεια λαχανικών

Τολμηρή πρωτοβουλία της ΣΕΚΕ για τους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη και του γενικού διευθυντή της Αλέξανδρου Κοντού, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην ΕΑΣ Ξάνθης που στηρίζει όλη την προσπάθεια, με βάση τις αρχές του συνεργατισμού και του συνεταιρισμού.

 

Συγκεκριμένα με πρόσκληση προς τους άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας κατοίκους του Νομού Ξάνθης, η ΣΕΚΕ απευθύνει κάλεσμα, να αναπτύξουν την παραγωγική δραστηριότητά τους για δική τους οικονομική εκμετάλλευση παραχωρώντας δωρεάν τις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων της στην περιοχή της Σταυρούπολης.
Στην πρόσκλησή της η ΣΕΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Η ΣΕΚΕ Α.Ε. καλεί άνεργους γεωπόνους ή απόφοιτους ΤΕΙ Γεωπονίας, κατοίκους του Νομού Ξάνθης, που ενδιαφέρονται να  προχωρήσουν σε υδροπονική καλλιέργεια λαχανικών για δική τους οικονομική εκμετάλλευση, να αναπτύξουν την παραγωγική δραστηριότητά τους (σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής ή μόνοι τους) στα θερμοκήπια παραγωγής καπνού της εταιρίας, στην Σταυρούπολη Ξάνθης.
Για τον σκοπό αυτό, η ΣΕΚΕ τους παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή και έχει τη διάθεση να τους παράσχει επιστημονική στήριξη και να συμβάλει στην προσπάθειά τους για προώθηση των παραγόμενων προϊόντων στην αγορά.
Η διάρκεια χρήσης των εγκαταστάσεων για τον παραπάνω σκοπό είναι από 15/5/2013 έως 15/1/2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν μέχρι τις 30/4/2013 στον κ. Χ. Κεμανετζή (Διευθυντής ΣΕΚΕ), στο τηλέφωνο 2541069600».