Τα οπωροκηπευτικά πρέπει να διακινούνται μέσα από τις Κεντρικές Αγορές

Την Δευτέρα 4-5-2015 το Προεδρείο του ΣΕΚΛΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Παπαδεράκη και Μυτιληνάκη. Τα θέματα συζήτησης στην συνάντηση αυτή ήταν α) η μεγιστοποίηση της διακίνησης των οπωροκηπευτικών προϊόντων μέσα από τις Αγορές και ειδικά την Κεντρική Αγορά Αθηνών και Θεσσαλονίκης και β) η αναζήτηση τρόπων για την ένταξη των επιχειρήσεων των Κεντρικών Αγορών στα Προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία ξεκινάνε από το Σεπτέμβριο του 2015.

Από πλευράς Υπουργείου, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει τα προϊόντα να διακινούνται μέσα από τις αγορές και ζήτησε την άμεση υποστήριξη του Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ με θέσεις και προτάσεις για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Το Υπουργείο πιστεύει ότι ο μόνος υγιής τρόπος διακίνησης των οπωροκηπευτικών είναι μέσα από τις οργανωμένες αγορές και γι’ αυτό το λόγο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να υποστηρίξει τις αγορές.

Σε ότι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, το Υπουργείο ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τις επιχειρήσεις της Κ.Α.Α. που θα έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των επιχειρήσεων απορροφώντας όσο γίνεται μεγαλύτερα κονδύλια από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Στην ανωτέρω σύσκεψη παρευρέθηκαν από το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ οι κύριοι Στ. Κυρλής, Σπ. Μαρμαρινός και Γ. Γαλανομάτης.