ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Συνάδελφοι,

Επειδή κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές της Αγοράς και του χονδρεμπορίου, κυκλοφόρησαν ανακοίνωση που προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό στους συναδέλφους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτά που πραγματικά έχουν γίνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε απόφαση από τους ΄΄θεσμούς΄΄ να ενταχθούν όλες οι ΔΕΚΟ στην ΕΔΙΣ, θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Όπως θα ξέρετε μέχρι σήμερα η ΚΑΑ και η ΚΑΘ δεν έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε σε άλλο ταμείο, ύστερα από προσπάθειες και παρεμβάσεις του ΟΚΑΑ και του ΣΕΚΛΑ.

Το θέμα έχει μπεί στα κατώτερα τεχνικά κλιμάκια, όπου γίνεται προσπάθεια να μην ενταχθούν οι δύο Αγορές, επειδή η λειτουργία τους εξασφαλίζει την ομαλή διάθεση των οπωροκηπευτικών καθώς και το αλιευτικό απόθεμα των ελληνικών θαλασσών.

Η ύπαρξη της ΚΑΑ εξασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία της νησιωτικής χώρας και κρίνεται απαραίτητη η  συνέχιση λειτουργίας της, υπό δημόσιο έλεγχο.

Μετά τα παραπάνω συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ και αποφάσισε να κινηθεί σε όλα τα επίπεδα, στο νομικό και πολιτικό.

Την προηγούμενη Τρίτη έγινε συνάντηση με μεγάλο δικηγορικό γραφείο, ώστε να εξετασθεί  πως θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε νομικά και περιμένουμε ολοκληρωμένη νομική άποψη τις επόμενες ημέρες.

Πολιτικά, κάναμε παρέμβαση σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και η δέσμευση όλων είναι ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην ενταχθούμε στην ΕΔΙΣ.

Επίσης θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ακόμη Δ.Σ., θα  οριστεί στα τέλη Αυγούστου, στη συνέχεια αυτό θα ορίσει συμβούλιο στην ΕΔΙΣ ( Εταιρεία Διαχείρισης Συμμετοχών), που υπολογίζεται ότι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Αν τελικά ενταχθεί η ΚΑΑ στην ΕΔΙΣ, αυτό θα γίνει από το 2018 και μετά.

Ο χρόνος είναι λίγος και η κατάσταση πολύ ρευστή και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, ψυχραιμία και ομοψυχία, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κραυγές ποτέ δεν προσέφεραν τίποτα στην Αγορά.

Οι οργανωμένες κινήσεις, η ομοψυχία και η σοβαρή προσπάθεια, πάντα έδιναν λύσεις στο χώρο της Αγοράς.

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΛΑ είναι σε εγρήγορση κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Έχοντας τους συναδέλφους δίπλα μας, να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε τις επιχειρήσεις μας στα παιδιά μας.