Δελτίο Τύπου για την τροφοδοσία της Αγοράς εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο.

Χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς με φρούτα και κηπευτικά, καθώς οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, φρόντισαν, πληροφορούμενοι τις εξαγγελίες της Π.Ν.Ο. για απεργιακές κινητοποιήσεις, να προβούν σε μεγαλύτερες παραγγελίες. 

Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εσωτερική αγορά, αλλά κυρίως στην εξαγωγική δραστηριότητα των συνεργατών μας παραγωγών της Κρήτης, οι οποίοι αυτή την εποχή παράγουν μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, τα οποία πρέπει να διατεθούν άμεσα στην εσωτερική αγορά, καθώς και στις αγορές του εξωτερικού.

Από την Κρήτη, προμηθευόμαστε τις μεγαλύτερες ποσότητες σε βασικά φρούτα και κηπευτικά και η ζημιά που γίνεται αυτή τη στιγμή, για την αγροτική οικονομία και τον έλληνα αγρότη, που πλήττεται άμεσα από την παρεμπόδιση της εξαγωγικής δραστηριότητας και της εσωτερικής διακίνησης των αγαθών, είναι καίρια και εξοντωτική.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στη διακίνηση των εμπορευμάτων, ιδιαίτερα στις κρίσιμες μέρες που διέρχονται η ελληνική οικονομία, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες και οι καταναλωτές.