Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Chiquita: Η υπόθεση Multidistrict που αφορά τον γίγαντα της μπανάνας συνεχίζεται

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Chiquita: Η υπόθεση Multidistrict που αφορά τον γίγαντα της μπανάνας συνεχίζεται

Chiquita: Η υπόθεση Multidistrict που αφορά τον γίγαντα της μπανάνας συνεχίζεται

Ο Chiquita  κατηγορείται  ότι χρηματοδότησε τη δεξιά κολομβιανή παραστρατιωτική ομάδα United Self-Defense Forces of Colombia (AUC). Η AUC συνδέεται με τους θανάτους 10 ανδρών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Κολομβία, που έλαβε χώρα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η υπόθεση εναντίον της Chiquita εκκρεμεί από το 2008, όταν οι οικογένειες των φερόμενων ως δολοφονηθέντων ανδρών, μαζί με άλλους πολίτες, κατέθεσαν μήνυση κατά του γίγαντα της μπανάνας.


Η Chiquita έπληξε προβλήματα μαρτύρων σε μια υπόθεση χρηματοδότησης παραστρατιωτικών

Το ψήφισμα παραμένει αόρατο σε μια υπόθεση δύο δεκαετιών πολλών περιοχών που αφορά την Chiquita Brands και καταγγελίες για πληρωμές σε μια κολομβιανή παραστρατιωτική ομάδα. Αυτόν τον μήνα, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Kenneth A. Marra απέλυσε τρεις εμπειρογνώμονες που προσφέρθηκαν τόσο από την εταιρεία μπανάνας όσο και από τους ενάγοντες.


Ο πρώην επικεφαλής της Chiquita στην Κολομβία: «Κινδύνευαν οι ζωές των ανθρώπων»

Ο πρώην αρχηγός δήλωσε ότι ο Chiquita έκανε πληρωμές σε αριστερές ομάδες που είχαν επίσης απειλήσει υπαλλήλους. Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ήταν μεταξύ των εν λόγω ομάδων.

Ωστόσο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις πληγείσες οικογένειες της Κολομβίας υποστηρίζουν ότι η Chiquita εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση του πολέμου για να αγοράσει φθηνότερη γεωργική γη.


Η Chiquita χάνει την ασφαλιστική έφεση που σχετίζεται με υπόθεση χρηματοδότησης παραστρατιωτικών

Η Chiquita συνεχίζει να αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα εν μέσω της συνεχιζόμενης δίκης χρηματοδότησης παραστρατιωτικών. Ο γίγαντας της μπανάνας πρόσφατα αρνήθηκε την ασφαλιστική κάλυψη σε μια υπόθεση διακανονισμού του 2018,  αναφέρει ο νόμος 360  .

Η υπόθεση αφορά τις οικογένειες έξι Αμερικανών που σκοτώθηκαν από τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Η Chiquita είχε καταλήξει σε μια άγνωστη συμφωνία με τους ενάγοντες τον Φεβρουάριο του 2018.


Ο πρώην Αρχηγός Επιχειρήσεων της Chiquita διπλασιάζει την αξίωση για εκβιασμό

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της συνεχιζόμενης υπόθεσης χρηματοδότησης παραστρατιωτικών που αφορά τον Chiquita, πρώην επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Κολομβία, Charles Keizer, υποστηρίζει την αρχική του αξίωση για εκβιασμό,   ανέφερε το Law360 .

Πηγή: www.freshfruitportal.com