Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΣΕΚΛΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Σ.Ε.Κ.Λ.Α.), ιδρύθηκε το 1965, ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Κ.Λ.Α.).

Η Κεντρική Αγορά Αθηνών δημιουργήθηκε, όταν με νόμο η τότε Κυβέρνηση, κατάργησε όλες τις δημοτικές και ιδιωτικές Λαχαναγορές που λειτουργούσαν στο Λεκανοπέδιο και με τα χρήματα της δωρεάς που είχε κάνει το Αμερικανικό Δημόσιο γι’ αυτό το σκοπό, έκτισε μια σύγχρονη για τα τότε δεδομένα Λαχαναγορά, και μετέφερε εδώ όλες τις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμός μας αποτελείται από περίπου τετρακόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια, έχοντας εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό, με δικά τους έξοδα τις εγκαταστάσεις τους, μπορούν άνετα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τροφοδοσίας των λιανοπωλητών στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, του Πειραιά, των νησιών και της υπόλοιπης περιφέρειας.

Με τζίρο περίπου 1 δις ευρώ ετησίως, αποτελεί στην ουσία τη μεγαλύτερη υπεραγορά φρούτων και λαχανικών στη χώρα μας.

Εδώ, υπάρχει υπερεπάρκεια φρούτων και λαχανικών εξαιρετικής ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ όταν παρουσιαστεί έλλειψη προϊόντων, γίνεται άμεση εισαγωγή τους από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Στην Κεντρική Αγορά δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εξειδικευμένες σε συγκεκριμένα προϊόντα της εσωτερικής αγοράς, τα οποία διακινούν σε μεγάλες ποσότητες, εισαγωγικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο.

Από την Αγορά δεν λείπουν οι επιχειρήσεις που διακινούν πλήρη γκάμα προϊόντων και διαθέτουν ιδιωτικό δίκτυο διανομής για την εξυπηρέτηση των πελατών τους στην λιανική, σε εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κ.λ.π.

Η ύπαρξη πολλών επιχειρήσεων στον ίδιο χώρο, έχει σαν αποτέλεσμα την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, ο οποίος επιτρέπει την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση των τιμών, ενώ οι συχνότατοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες δύο Υπουργείων και της Νομαρχίας Πειραιά, πιστοποιούν την ασφάλεια και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων καθώς και τις σωστές συνθήκες τυποποίησης, αποθήκευσης και υγιεινής.

Γι’ αυτό η Κεντρική Αγορά Αθηνών αποτελεί την καλύτερη και πλέον συμφέρουσα λύση για τον επαγγελματία που θέλει να προμηθευτεί φρούτα και λαχανικά.

Σ’ αυτόν τον κατάλογο θα βρείτε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των επιχειρήσεων του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, ώστε να μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να επιλέξετε τους προμηθευτές της αρεσκείας σας.