Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Eλληνικά ροδάκινα και νεκταρίνια: Καλές ποσότητες, αλλά χαμηλότερη ζήτηση

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Eλληνικά ροδάκινα και νεκταρίνια: Καλές ποσότητες, αλλά χαμηλότερη ζήτηση

Eλληνικά ροδάκινα και νεκταρίνια: Καλές ποσότητες, αλλά χαμηλότερη ζήτηση

Η ζήτηση για τα ελληνικά ροδάκινα δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελαν οι εξαγωγείς, ειδικά επειδή έχουν πολλούς όγκους διαθέσιμους για τους πελάτες, λέει ο Απόστολος Τσίνογλου, ιδιοκτήτης της ελληνικής εξαγωγέας φρούτων Europe Export: «Η περίοδος των ελληνικών ροδάκινων είναι αυτή τη στιγμή πλήρης. swing Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από τα ροδάκινα, δεν βλέπουμε μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή Την προηγούμενη σεζόν τα μεγέθη των ροδάκινων είναι ελαφρώς μικρότερα από πέρυσι, καθώς βλέπουμε πολλά ροδάκινα μεγέθους «Α» στην πραγματικότητα.

Οι τιμές στα νεκταρίνια και τα ροδάκινα δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους, τονίζει ο Τσίνογλου. «Κοιτάζοντας τις τιμές αγοράς από τους παραγωγούς ροδάκινων, αυτές οι τιμές είναι περίπου 60 λεπτά του ευρώ το κιλό, για τα νεκταρίνια αυτή η τιμή είναι περίπου 70 λεπτά το κιλό. νεκταρίνια, αντίστοιχα.

Τα περισσότερα ροδάκινα της Europe Export θα βρουν προορισμό στις ευρωπαϊκές αγορές: “Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας μας, οι εξαγωγικές αγορές μας βρίσκονται κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Ισπανία. Σίγουρα ελπίζουμε ότι η ζήτηση θα αυξηθεί ανοδικά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς έχουμε έτοιμους σημαντικούς όγκους και παρά την ελαφρώς χαμηλότερη ποιότητα από πέρυσι, εξακολουθεί να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο», καταλήγει ο Τσίνογλου.