Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Η συγκομιδή της ελληνικής γλυκοπατάτας τελειώνει με μέτρια απόδοση

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Η συγκομιδή της ελληνικής γλυκοπατάτας τελειώνει με μέτρια απόδοση

Η συγκομιδή της ελληνικής γλυκοπατάτας τελειώνει με μέτρια απόδοση

«Βρισκόμαστε σε απόσταση λίγων λεπτών για να τελειώσουμε τη συγκομιδή της γλυκοπατάτας. Η τελευταία θα συγκομιστεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας», λέει ο κ. Παναγιώτης Γεωργούλης, ιδιοκτήτης της Γεωργούλης Γλυκοπατάτες, εξειδικευμένης εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας γλυκοπατάτας στη Μεσσηνία. , Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χωράφια γλυκοπατάτας προσφέρουν αυξημένο όγκο τον τελευταίο καιρό, αλλά γενικά η σεζόν χαρακτηρίζεται από μέτρια απόδοση: «Ως τώρα, βιώνουμε περίπου 30 τόνους ανά στρέμμα, αλλά η συνολική απόδοση της σεζόν είναι μεταξύ 20 και 25 τόνοι ανά στρέμμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα από την ακραία ζέστη των περασμένων μηνών.

Έχοντας ολοκληρώσει τη συγκομιδή, η προσοχή του στρέφεται τώρα στην εμπορία των μετοχών του. Είναι αισιόδοξος για αυτό: «Έχουμε μια συνεργασία με μια μεγάλη αλυσίδα λιανικής που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, επομένως τα προϊόντα μας εμπορεύονται τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση και για αυτόν τον λόγο Πιστεύουμε ότι τα αποθέματά μας θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου, που είναι αρκετά νωρίς χαρακτήρα, αλλά φέτος δεν υπάρχει αρκετό προϊόν για επέκταση».

Η καλλιέργεια της γλυκοπατάτας κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των καλλιεργητών της Μεσσηνίας, η οποία αποτελεί την καρδιά αυτής της καλλιέργειας στην Ελλάδα. Όπως περιγράφει ο τοπικός εξαγωγέας: “Μόλις πριν από έξι χρόνια υπήρχαν μόνο δύο εκτάρια και σήμερα η έκταση της καλλιέργειας φτάνει περίπου τα 120 στρέμματα. Είναι μια πολύ ελκυστική καλλιέργεια, δεδομένου ότι χρειάζεται λίγες επεξεργασίες κατά τη φάση ανάπτυξής της. Είναι σχεδόν βιολογικό καλλιέργεια», λέει ο ιδιοκτήτης της Γεωργούλης Γλυκοπατάτες που είναι πρωτοπόρος στον κλάδο της ελληνικής γλυκοπατάτας. «Μας ενδιαφέρει να επεκτείνουμε τις φυτείες γλυκοπατάτας, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι ότι οι γλυκοπατάτες χρειάζονται πολύ νερό, καθώς είναι καλοκαιρινό λαχανικό. Αυτός είναι ο παράγοντας που μπορεί να σταματήσει τη συνολική επέκτασή τους στην περιοχή μας, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για η μελλοντική επάρκεια νερού» καταλήγει ο κ. Γεωργούλης.

Πηγή:www.freshplaza.com