Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Νέα έρευνα επισημαίνει το φλαβονοειδές λεμονιού για υγιή γήρανση

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Νέα έρευνα επισημαίνει το φλαβονοειδές λεμονιού για υγιή γήρανση

Νέα έρευνα επισημαίνει το φλαβονοειδές λεμονιού για υγιή γήρανση

Η εταιρεία Nutraceutical Ingredients by Nature δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της πειραματικής έρευνας για το ιδιόκτητο φλαβονοειδές εσπεριδοειδών της, Eriomin. Η εταιρεία επιδιώκει να αποδείξει την επίδραση της ουσίας στον μεταβολισμό της χοληστερόλης στην υγιή γήρανση.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences. Εξέτασε τα αποτελέσματα της Eriomin, εναιωρημένης σε ηλιέλαιο, σε ηλικιωμένους αρσενικούς αρουραίους για τέσσερις εβδομάδες. Η ομάδα ελέγχου έλαβε μόνο ηλιέλαιο.

Μετά την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων, η αντιοξειδωτική δράση, η βιοσύνθεση και η αποδόμηση της χοληστερόλης, καθώς και οι δείκτες απορρόφησης της Eriomin, μετρήθηκαν στον ορό του αίματος, στο ήπαρ, στη νήστιδα και στον ειλεό και των δύο ομάδων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Eriomin μείωσε σημαντικά την ολική οξειδωτική κατάσταση (TOS) και τον δείκτη οξειδωτικού στρες (OSI). Αυτό υποδηλώνει σταθερή αντιοξειδωτική δράση σε όλο το ήπαρ και το λεπτό έντερο.

«Τα φλαβονοειδή είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το ιδιόκτητο μείγμα μας, το Eriomin, συνεχίζει να επιδεικνύει τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του αποτελέσματα μέσω της κλινικής μας έρευνας», δήλωσε ο Rob Brewster, Πρόεδρος της Ingredients by Nature.

Η εριομίνη μείωσε επίσης τη βιοσυνθετική ηπατική πρόδρομη ουσία της χοληστερόλης, τη δεσμοστερόλη, ενώ μείωσε τα επίπεδα της 7α-υδροξυχοληστερόλης και της 24-υδροξυχοληστερόλης στο ήπαρ και τον ειλεό.

Σύμφωνα με τον Δρ. Thais Cesar, αυτά τα προϊόντα—7α-υδροξυχοληστερόλη και 24-υδροξυχοληστερόλη—είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της χοληστερόλης και τη διασφάλιση των σωστών πεπτικών και μεταβολικών λειτουργιών. Ο Δρ Cesar ήταν ο επικεφαλής ερευνητής και επιστημονικός σύμβουλος του Ingredients by Nature κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Η 7α-υδροξυχοληστερόλη ρυθμίζει τη σύνθεση των χολικών οξέων και την ομοιόσταση της χοληστερόλης στο ήπαρ, καθώς και την επαναρρόφηση του χολικού οξέος στον ειλεό. Εν τω μεταξύ, η 24-υδροξυχοληστερόλη διευκολύνει τη μεταφορά της χοληστερόλης από τον εγκέφαλο στο ήπαρ για αποτοξίνωση και κάθαρση, συμβάλλοντας στη συνολική ομοιόσταση της χοληστερόλης», πρόσθεσε ο Cesar.