Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κων/νο Σκρέκα επισκέφτηκαν την Κεντρική Αγορά Αθηνών

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κων/νο Σκρέκα επισκέφτηκαν την Κεντρική Αγορά Αθηνών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κων/νο Σκρέκα επισκέφτηκαν την Κεντρική Αγορά Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρωθυπουργός & ο Υπουργός Ανάπτυξης στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, με σαφές μήνυμα κατά της ακρίβειας

Πρόεδρος ΣΕΚΛΑ, Νίκος Καλόγρης: «Παραδώσαμε στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τις βασικές μας θέσεις».

 

  Την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (ΚΑΑ) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς και εμπόρους, στέλνοντας το δικό του μήνυμα κατά της ακρίβειας. «Αγωνιζόμαστε με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα για να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα διατίθενται σε τιμές αντίστοιχες, είτε χαμηλότερες από τις περσινές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.  «Ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι συνεχής» συμπλήρωσε ενώ μετά από έλεγχο που διενήργησε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 40 βασικές κατηγορίες φρούτων/λαχανικών διαπιστώθηκαν μειώσεις σε 23 είδη, αυξήσεις σε 10, και σταθερότητα τιμών σε 7.

 

  Δυναμικό παρών στη συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος, Νίκος Καλόγρης, και μέλη του ΔΣ του ΣΕΚΛΑ, παραδίδοντας γραπτό υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του Συνδέσμου αλλά και τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της ΚΑΑ. Η διάρκεια των μισθώσεων, η πραγματοποίηση έργων στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και η πιθανότητα μετεγκατάστασης της ΚΑΑ αποτελούν τους βασικούς άξονες του υπομνήματος. Από την πλευρά του, ο κ. Καλόγρης επιβεβαίωσε, βάσει στοιχείων, το γεγονός ότι τιμές σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Υπάρχει επάρκεια προϊόντων, και μάλιστα σε καλές τιμές. Στόχος των επιχειρήσεων μας αποτελεί να φτάσουν φρέσκα οπωροκηπευτικά σε κάθε ελληνικό τραπέζι» επεσήμανε ο πρόεδρος ΣΕΚΛΑ.