Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Συμπύρηνο στα 60 λεπτά ή ο καρπός στα δέντρα αποφάσισε o Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Συμπύρηνο στα 60 λεπτά ή ο καρπός στα δέντρα αποφάσισε o Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας

Συμπύρηνο στα 60 λεπτά ή ο καρπός στα δέντρα αποφάσισε o Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας

To απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Σκύδρας η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, με τρέχοντα θέματα και ιδιαίτερα για την τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου. Για το αποτέλεσμα της σύσκεψης ο σύλλογος γνωστοποιεί τα εξής:

«Κατόπιν συζήτησης στην γενική συνέλευση, αποφασίστηκαν οι εξής προτάσεις προς διεκδίκηση: Τιμή εκκίνησης του βιομηχανικού ροδάκινου 60 λεπτά – κι αυτό διότι σύμφωνα με μελέτη του ΥπΑΑΤ, έτους 2018, το κοστολόγιο ήταν στα 38 λεπτά. Από τότε ως τώρα το κοστολόγιο έχει εκτιναχθεί κι έχει ξεπεράσει τα 45 λεπτά και αν υπολογίσουμε μια μερική ακαρπία που υπάρχει, η τιμή των 60 λεπτών θεωρείται ως μια τιμή επιβίωσης για τον Έλληνα ροδακινοπαραγωγό.

Επίσης ,αποφασίστηκε η αυθημερόν τιμολόγηση των προϊόντων από τους κονσερβοποιούς, όπως ακριβώς τιμολογούν από την πρώτη στιγμή και οι αγρότες.

Στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα συνάντηση όλων των αγροτικών Συλλόγων Πέλλας – Ημαθίας, αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση να προταθεί μια συνάντηση απ’ ευθείας με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, με θέμα την τιμή και τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων. Δηλαδή, όχι όπως πέρσι, που γίνονταν παραλαβή μια μέρα και δύο όχι.

Ακόμη αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τους προέδρους των συνεταιρισμών -οι οποίοι δεν παρέστησαν ως όφειλαν στην γενική συνέλευση- με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την τιμή που αποφασίστηκε, καθώς και να ενημερώσουν οι συνεταιριστές για τις προθέσεις τους, σχετικά με την τιμή, αλλά και τον τρόπο διαπραγματεύσής τους με τους κονσερβοποιούς.

Για όλα τα παραπάνω η γενική συνέλευση είναι αποφασισμένη σε επόμενη συνάντηση, εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να προβούν οι αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων με τα τρακτέρ ή και να αφήσουν τους καρπούς ασυγκόμιστους».