Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Tesco:Αβοκάντο με λέιζερ

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Tesco:Αβοκάντο με λέιζερ

Tesco:Αβοκάντο με λέιζερ

Οι λάτρεις του αβοκάντο θα παρατηρήσουν ενδιαφέρουσες αλλαγές όταν αγοράζουν ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα της Βρετανίας. Σε μια κίνηση για να βοηθήσει το περιβάλλον, η Tesco θα καταργήσει τις κολλώδεις ετικέτες που έχουν σήμερα τα εξαιρετικά μεγάλα αβοκάντο υπέρ των εντυπωσιακών χαρακτικών με λέιζερ.Ταυτόχρονα, δοκιμάζει την αντικατάσταση της πλαστικής συσκευασίας δίσκου σε δύο από τις πιο δημοφιλείς σειρές αβοκάντο της με δοχεία από χαρτόνι που είναι πιο εύκολο να ανακυκλωθούν.

Η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή θα εφαρμοστεί στα καταστήματα, σε συνδυασμό με τους κορυφαίους προμηθευτές αβοκάντο του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Westfalia Fruit και προμηθευτές από το Lincolnshire.

Η Tesco πουλά σχεδόν 70 εκατομμύρια αβοκάντο ετησίως και η ζήτηση για το φρούτο αυξήθηκε κατά 15% τον τελευταίο χρόνο.

«Αναζητούμε πάντα καινοτόμους τρόπους μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων μας και των οικιακών πλαστικών απορριμμάτων μέσω αλλαγών στις συσκευασίες μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ακούμε τα σχόλια των πελατών για τα νέα μας χαραγμένα με λέιζερ αβοκάντο», σχολίασε η Lisa Gilbey, αγοραστής αβοκάντο για την Tesco.

Η Westfalia Fruit βρίσκεται πίσω από τη νέα τεχνολογία χάραξης με λέιζερ και πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλίσει ότι η ποιότητα, η διάρκεια ζωής και η γεύση των φρούτων δεν θα επηρεαστούν.

«Η Westfalia Fruit αναζητά συνεχώς τρόπους για να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις και να λειτουργεί υπεύθυνα, εστιάζοντας σε προτεραιότητες όπως η μείωση και, όπου είναι δυνατόν, η εξάλειψη του πλαστικού από τις συσκευασίες μας, για να βοηθήσει στην επίλυση της πρόκλησης των απορριμμάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Westfalia Fruit, Graham Isaac. .

«Είμαστε σίγουροι ότι με σαφή εστίαση και ενωμένη προσπάθεια ως βιομηχανία, θα μπορέσουμε να μειώσουμε σημαντικά τα απόβλητά μας, να χρησιμοποιήσουμε υπεύθυνα τους φυσικούς πόρους και να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα για το μέλλον μας», πρόσθεσε.

Τεχνολογία λέιζερ

Το υψηλής ισχύος λέιζερ αφαιρεί ένα μικρό τμήμα του ανώτερου στρώματος του δέρματος του αβοκάντο, χαράσσοντας πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του φρούτου, σύμφωνα με τις οδηγίες ενός προγράμματος υπολογιστή. Μέσα σε ένα τρίτο του δευτερολέπτου, η διαδικασία αφήνει ένα τατουάζ που εμφανίζει πληροφορίες στους πελάτες και τους ταμίες, συμπεριλαμβανομένης της ποικιλίας των φρούτων.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε περίπου 270 καταστήματα Tesco στη νοτιοανατολική Αγγλία και, εάν τα σχόλια των πελατών είναι θετικά, θα διατεθούν σε όλους.


Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για το Αβοκάντο που διοργανώνεται από την Επιτροπή Αβοκάντο της Χιλής και τον Όμιλο Yentzen θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στο κέντρο εκδηλώσεων Casino Monticello στο Σαντιάγο της Χιλής.