Κεντρική Aγορά Αθηνών, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής, ΤΚ 18233

210 – 4815585

info@sekla.gr

Θετική εξέλιξη για καρπούζια και κηπευτικά στην Τριφυλία

ΣΕΚΛΑ / ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  / Θετική εξέλιξη για καρπούζια και κηπευτικά στην Τριφυλία

Θετική εξέλιξη για καρπούζια και κηπευτικά στην Τριφυλία

Μια θετική χρονιά φαίνεται να καταγράφεται για τους παραγωγούς κηπευτικών και φρούτων στα θερμοκήπια της Τριφυλίας. Ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία των καλλιεργειών στο ypaithros.gr, σημειώνει: «Τα καρπούζια συνεχίζουν κανονικά τις εξαγωγές σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Οι αποδόσεις μέχρι τώρα είναι αρκετά καλές, αφού φτάνουν τους 5-6 τόνους ανά στρέμμα, η ποιότητα είναι εξαιρετική, αφού ο καιρός ήταν καλός, και φθάσαμε στην πιο πρώιμη χρονιά στην ιστορία της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα καρπούζια συγκομίστηκαν στις 5 Μαΐου. Η συνεργασία με τους εξαγωγείς είναι πολύ καλή και προχωράμε χωρίς προβλήματα».

Όπως εξηγεί ο κ. Παρασκευόπουλος, ήδη έχει φύγει το 10% της συνολικής παραγωγής. Η συνολική έκταση που καλλιεργείται είναι 5.000 στρέμματα και η αναμενόμενη παραγωγή στους 35.000 τόνους.

Αγγούρια
Πορεία ανάλογη με αυτήν των καρπουζιών ακολουθεί και η καλλιέργεια των αγγουριών, και όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, θα καταγράψουν ακόμα μία καλή εξαγωγική χρονιά, αλλά με ερωτηματικό για την τιμή που θα διαμορφώσει η αγορά.

«Οι εξαγωγές φέτος είναι πολύ σημαντικές. Έχουν γίνει περίπου 2.000 εξαγγελίες και έχουν εξαχθεί 3.500-4.000 τόνοι στις βαλκανικές χώρες, όπως Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά και στην Κεντρική Ευρώπη. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και οι εξαγωγές άρχισαν από το τέλος Ιανουαρίου, ενώ αυξήθηκαν τον Απρίλιο και τώρα τον Μάιο», τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος.